Florian Group 

O nama

 

Lipovljani Lignum

Objavljeno: 12.6.2012. u 9:31
Autor: Administrator
|

Lipovljani Lignum d.o.o.

Kratka povijest tvrtke (Trokut-Snaidero-SDI-LL)

 

 

Pilana u Lipovljanima počela je sa svojim radom još davne 1974. godine.

Od 1977 djelovala je kao sastavni dio tvornice za proizvodnju kuhinjskog namještaja „Trokut" Novska kada su proizvodni kapaciteti prošireni na doradnu pilanu za proizvodnju elemenata, sušare, pogon za širinsko ljepljenje elemenata i pogon za proizvodnju parketa.

Godine 2006. većinski vlasnik tvrtke postaje jedan od najvećih svjetskih proizvođača kuhinja, talijanski Snaidero te tvrka sljedećih 6 godina djeluje pod nazivom Slavonska drvna industrija. SDI dodatno širi proizvodne kapacitete izgradnjom novog proizvodnog pogona za proizvodnju fronti kuhinjskog namještaja, površine od 11.500 m², kao i izgradnjom novih sušioničkih kapaciteta koji su povećani na ukupno 1.000 m³ neto.

 

Početkom 2012. godine tvrtku kao većinski vlasnik preuzima Florian Legno, tvrtka koja je već 40 godina prisutna na tržištu drvom i drvnim proizvodima i danas je jedna od najuspješnijih talijanskih tvrtki drvnog sektora.

U sklopu Florian grupe Hrvatska, Lipovljani Lignum sa svojih 120 zaposlenika pokreće proizvodnju lijepljenih elemenata za prozore i vrata, masivnih ploča, te gotovih termo tretiranih podova.


 

 


testtest

Vrsta dokumenta: MS Word(docx)

Veličina: 292 kb

Datum objave: 12.6.2012.